Wednesday, July 30, 2014

EN & JP - July 7月


Trees and the sky were there when I looked up.

見上げたら木と空があった。


Missing the ocean right now... 
Being surrounded by it does not necessarily mean that I get to be in it all the time.

今、無性に海が恋しい。
海に囲まれて暮らしていても、好きなときに好きなだけ行けるというわけには残念ながらいきません。


After a super fun surf session... Oh, paradise.

これはあるサーフセッションの後に見えた虹。あぁ、パラダイス。


Good morning, Pikake flowers.
(My neighbor Lisa often gives me these precious flowers with heavenly, intoxicating scent.)

ピカケフラワーよ、おはようさん。
(お隣のリサがよくくれる花。くらくらするほど良い匂いがする。)


On this Independence Day, I pray that all of us find independence in us to realize that we have power to choose our states of mind. We can be at the cause, not at the affect. I pray that we acknowledge and recite our callings without guilts or ego and pursue them. I pray that all the nations and citizens of the world can heartily claim and practice their freedom to be who they are. That's what I pray on this Independence Day and throughout the year.

このアメリカの独立記念日に祈ること。
私たち一人ひとりが、内なる自立を見出せますように。気持ちの持ちようでハッピーにも不幸せにもなれるということを、いつも覚えていられますように。私たちは影響(翻弄)されるだけではなく、影響を与えることができる存在であることも。私たちの使命、天命を見つけ、罪悪感やエゴを通り越して追求することができますように。世界中の国々とその市民たちが、各々の自由を真の独立を会得し実践できますように。これがこの独立記念日に祈ることです。


Thank you, Orius Morningstar. I'm loving it. 
Maui friends, if you want to check out his products, please go to the farmers markets in Makawao (Wed) and Kula (Sat).

オリウス・モーニングスターという友人が作っている自然の香水。
大好きです。
マウイ在住の方は、水曜日と土曜日のファーマーズマーケットで買えますよ。


Unbaked vegan granola bar. Yum!
I got the recipe from here.

焼かないヴィーガン・グラノーラバー。おいしい!
レシピはこちらでゲットしました。

材料:
デイツ 1カップ
ハチミツ 1/4 カップ
クリーミーな塩入りアーモンド、またはピーナッツバター 1/4 カップ
ローストした(塩は入ってない方がいい)アーモンド 1カップ
ロールドオーツ(皮をむいてローラーでつぶしたオート麦) 1.5 カップ


Admiring the beauty of almonds (colors, shapes, and even smell...)

アーモンドの美しさをほれぼれと見つめているところ。
(色といい、形といい、匂いといい・・・)

まずアーモンドを包丁である程度細かくします。


種を取った(デイツ)ナツメヤシの実をフードプロセッサーで細かくします。


デイツ、アーモンド、オート麦を混ぜます。


小鍋にピーナッツバター(またはアーモンドバター)とハチミツを入れて温め、
デイツ、アーモンド、オート麦と混ぜます。



平らにして冷凍庫に(冷蔵庫ではなく)20分ほど入れて出来上がり。


Yay, coconuts!
Joshua got them.

イエーイ、ココナッツ!
ジョシュアが穫ってきてくれました。


By being held by a 19-months-old child, my heart melted.

1歳半に手をにぎられ、胸キュンしてました。


"Look, Nana! Snow angels are flying away." I love a story time with this boy.

「ナナ、見て見て。雪の天使たちが飛んでいくよ。」
この子との絵本の時間が大好きだ。


Great balance

すごいバランス力



Having lots of fun with little yet mighty beings (I babysat them).
Thank you, Fusayo and Keolaho for playing with us.

小さいけど力強い存在たちと遊んでいるところ。
(ベビーシッティング(子守り)してました。)
房代とケオラホ、一緒に遊んでくれてありがとう。


Going backward

後退中


Today's breakfast - tomato based vege soup, salad with corns, walnuts and raisins with special miso dressing, and brown rice bread (gluten free although I'm not allergic to gluten). I'm kind of a person who can eat right way when I wake up. In fact, I often wake up feeling hungry, and if I don't put something in my tummy quickly enough, I feel like my stomach is eating itself :)

今朝の朝食 トマトベースの野菜スープ、コーンとクルミとレーズンとレタスのサラダ(スペシャルな味噌ドレッシングと)、それからグルテンフリーの玄米で出来たパン(別にグルテンアレルギーではありませんが)。私は目が覚めてすぐにご飯を食べられる派です。実際、お腹がすいたーと思って起きることもよくあります。最低1時間以内に何かお腹に入れてあげないと、胃が胃を食べているような感覚になります(笑)。


Oh mighty veges, you are such beauty.

おぉ、大いなる野菜さんよ。あなたは何て美しいの。


Homemade chai and homemade pumpkin pie. 
 It's my heavenly break time. 
(I didn't put much sugar in either of them. Instead, I put lots of spice. I loooove cardamom and ginger's smell...)

手作りのチャイとパンプキンパイと、贅沢な休憩時間。
(砂糖控えめ、でカルダモンと生姜はいっぱい入れました。)



Love the smell so much...

あぁ、何ていい匂い・・・



Making chair

チャイを作っているところ



I cooked regular white rice with hemp charcoal powder.

麻炭を入れて炊いたご飯をおにぎりに。


It's fun to dice vegetables.

野菜を切るのは楽しい


Vegetarian taco

ベジタリアンタコ





Squash soup

かぼちゃスープ


Chirashi Zushi

散らし寿司


Inari Zushi

いなり寿司


Hijiki (seaweed) cooked with other vegetables

ひじきの煮物


Miso soup

みそ汁


I made miso again.

また味噌作りました。


As you may have noticed, I've been taking photos of food I've prepared. I've been immensely enjoying cooking - transforming energy from the earth to something that amuses our taste buds, nourishes our cells, and fulfills our hearts. And more than anything, I seem to love sharing that energy with my loved ones (such as my lovely neighbors).

お気づきの通り、最近料理を作っては写真におさめています。(献立作りの参考に。)最近とても料理を楽しんでいます。地球で育まれたエネルギーを、味蕾を楽しませるものに、細胞を滋養するものに、そして心を温めるものに換えていく過程が楽しいのだと思います。そして何よりも、それを大好きな人たちとシェアできることが嬉しいのだと思います。


Vegetable soup

野菜スープ


Making quiche

キーシュを作っているところ



Cornbread

コーンブレッド


They are so cute

かわいいねぇ



Soba salad with mini tomatoes and tofu

そばとトマトと豆腐のサラダ


I was writing a diary as I had a cup of cappuccino.

カフェでカプチーノ飲みながら日記書いてました。


Lining up so nicely. They must be ready for the first day of school, too.
(It was a day before the first day of school.)

お行儀良く並んでいますね。学校に行く準備バッチリですね。
(この写真を撮った日の翌日が地元の公立学校の入学式の日だったので。)


Books I read recently

最近読んだ本たち

「虹を見たかい?」
小嶋さちほ


「雪と珊瑚と」
梨木香歩

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